Test de Vijzel - De Vijzel

De sfeer van SoHo komt naar Amsterdam

Oostenburg heeft een rijke geschiedenis. Lang was het eiland midden in Amsterdam het centrum van handel en industrie. De iconen daarvan blijven bewaard: denk maar aan de Werkspoorhal.

Op zo’n stoere, stedelijke, plek zet je als architect niet zomaar een gebouw neer. Architectenbureau OZ wil met De Vijzel duurzame waarde toevoegen aan Oostenburg.

In alle wereldsteden zijn 19e-eeuwse industriële wijken te vinden. Die koos OZ als inspiratiebron. Vooral de artistieke wijk SoHo in New York spreekt tot de verbeelding van de architecten.

Die wijk kent veel bakstenen huizen met een gietijzerarchitectuur. Vroeger waren de gebouwen in gebruik als fabriek of opslagplaats, later vonden kunstenaars hun plek in de hallen en lofts. Geen wonder: de grote en lichte ruimtes zijn ideaal als atelier of studio. De verwachte oplevering is Q2 2021.

De Vijzel staat op een levendige plek op Oostenburg. Maar midden in de stad vormt de binnentuin een groene oase. De plek om uw buren te ontmoeten, vrienden te ontvangen of even rustig koffie te drinken en de krant te lezen in het weekend.
Nog meer weten over de tuinen van Oostenburg? Bekijk dan de webinar met Flux landschapsarchitect.

Lees hier meer over de architect.

De binnentuin

Alle woningen in De Vijzel hebben een directe verbinding met de weelderige groene binnentuin van de VOC kade. De stad raast door, maar hier komt u op adem. Woont u aan de kant van de binnentuin, dan kijkt uit op de groene kronen van de bomen. De wilde beplanting, avontuurlijke speelplekken, speelse waterelementen en houten zitelementen echoën het industrieel karakter van de buurt.

De binnentuin is dé plek om buren te ontmoeten. Of eindelijk even alleen te zijn en voor u uit te staren.

Amsterdam centrum

In De Vijzel woont u midden in Amsterdam en bent u verbonden met de hele wereld.

Stapt u op de fiets, dan zijn Het Museumkwartier, de Dam en de Albert Cuyp vlakbij. Binnenkort, als de nieuwe fietsroute klaar is, bereikt u Amsterdam CS binnen vijf minuten.
Neemt u de auto? Dan bent u via de ring zó op weg naar Schiphol of iedere andere bestemming in Nederland.

Bezoek onze modelwoning!

Wilt u ervaren hoe het voelt om op Oostenburg te wonen? Plan dan een bezoek aan de modelwoning op ware hoogte. Op de blauwe kraanbokken aan de VOC kade staat een unieke modelwoning gehesen, een replica van een woning in De Keizer.

Lees meer
 

 

Uniek: erfpachtvrij wonen in Amsterdam

Koopt u een huis in De Vijzel, dan woont u op eigen grond, vrij van erfpacht.
Dat scheelt niet alleen in de kosten, het brengt vooral rust. U weet waar u aan toe bent, u hoeft geen tijd en moeite te verdoen aan administratieve en ambtelijke beslommeringen.

Het wezenlijke verschil? De meeste huizen in Amsterdam staan op grond die in eigendom is van de gemeente. De bewoner is de gemeente een vergoeding schuldig, de canon. Deze kan oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

De prijs van uw nieuwe huis op Oostenburg is inclusief de koopsom van uw eigen grond, waardoor u uiteindelijk veel kosten bespaart.

Dat klinkt goed! Hoe verder?

Wilt u zich aanmelden voor een woning of de ontwikkelingen rondom de nieuwbouwwoningen in De Vijzel op de voet volgen?

Schrijf u dan nú in.